Джеймс Мей се предаде – не си купи Ferrari, а Tesla

Той многократно е критикувал автомобила
6 ное 2019 21:45, Нели Христова
11
Джеймс Мей се предаде – не си купи Ferrari, а Tesla
Снимка: YouTube

"Знам, че мнозина от вас ще са разочаровани и ще си кажат: ето, и той се продаде на електромобилната глупост, какво им е лошото на двигателите с вътрешно горене?", обяснява Джеймс Мей в новото си видео за DriveTribe, разкривайки новата си кола.

Под покривалото на Ferrari обаче не стои нито Ferrari, нито друг автомобил с двигател с вътрешно горене, който бихме очаквали бившият водещ на Top Gear да си купи.

Под покривалото има... Tesla. Автомобил, който многократно е бил критикуван както от него, така и от колегите му Джеръми Кларксън и Ричърд Хамънд. Те даже имаха проблем със собственика на автомобилната компания Илон Мъск, който ги съди, след като дадоха лошо ревю за колата му. 

Новото предаване на Мей, Кларксън и Хамънд The Grand Tour е последния бастион на истинските "бензинови маниаци", а тримата шоумени многократно са критикували хибридните и електрическите задвижвания. Мей, който от десетина дни нагнетяваше напрежението около новия си автомобил, го показа официално в YouTube (след кратка закачка със слабоумието на автомобилните блогъри и инфлуенсъри).

"Не знам какво е бъдещето на автомобила, но по един или друг начин той ще се задвижва с електричество. Тази кола е с батерия. Правилният отговор може да е водородни горивни клетки. Може да е антиматерия. Тази кола е с литиево-йонна батерия, но бъдещето може да е на свръхкондензаторите или нещо подобно... Важното според мен е да участваш в експеримента". Мей подчертава, че не го интересува "зеленият аспект" на електромобила, както и възможността електричеството за него да е добито от въглища или по друг замърсяващ начин. "Онова, което ме интересува, е бъдещето на автомобила". 

Какво още има да каже Мей за автомобила четете на сайта на Аутомедия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
К. К. преди 4 години
Рано е за електрички. Дават пробег 50 км., но излезеш ли на магистралата и подкараш със 150 км/ч., 500-те км. стават 200 км... 3 пъти по-капацитивни батерии като изнамерят, ще им сваля шапка... Сега на магистралата - с добрия стар дизел...
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ти трябва нещо на ток, купи си тостер. Няма сешоар с ДВГ, що трябва да има автомобил на ток?
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и да има по-лош внедорожник от Лада Нива, но аз не го знам.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лада Нива не е "джип"!Не може да имаш 80 коня при 1300 кг.Всички успехи на Лада Нива са с модифицирано купе и сменен двигател. 120 коня 270, 300.Сузики самурай има такъв двигател, но като махнеш някои неща и пада под 800 кг.
7
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Нямам нищо против прогреса, но не обичам когато слагат каруцата пред коня , тоест возилото пред тягата. Мъск нека първо изнамери неизчерпаемия източник на електрическа енергия а след това да прави електрически коли. Сега токът ни е повече нужен за други цели пък и не е толкова много че да го хабим за Илъновите играчки
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5откъм дизайн наистина са много зле. Но иначе учудващо руските коли са изключително издържливи и проходими, с много яки двигатели.. Сега вместо да се хилим, нека го признаем. Истинска тргесия беше източно немския Трабант.
5
7
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Лада Нива безспорно е най лошия джип на света
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представям си след години как ще гледаме единиците пушещи коли както сега гледаме каруците и москвичите и вътре в тях някое спаружено старче дето псува прогреса и електричките хахахах
3
0
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Тоя Джеймс Мей също като мен - и яз имам 2-3 тесли на село и нито едно Ферари...
2
6
 
15
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Тези са толкова прости англета, че незнам дали някой здраво мислещ и чат пат разбиращ от автомобили човек би ги слушал и 10 минути.Само като си спомня, че навремето гледах едно тяхно предаване и казаха, че Лада Нива била най-лошият джип без грам проходимост разбрах, че са просто едни *** с предубеждения.Добре се е сбръчкал тоя.
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето на такива им се казва "фурнаджийска лопата" . На тоя Мей май пак някой е решил да му духне под опашката и виж как бързо си промени мнението. А що се отнася до Тесла -та която си е купил да му е честита новата батерия. Надявам се да може успешно да я зарежда. И все повече да внимава какво говори, че вече май много му се насъбра. Срещу милиардерски ръжен не се рита.

Спонсорирани публикации